2016. március 29., kedd

Tü-tü púderben avagy a lila balettcipő parfüm konkrét


Virágos és könnyű, friss, zöld tavaszi illat, puha meleg kissé púderes elegáns megjelenéssel. Egy csupa-virág, csupa-öröm kísérlet soliflore parfüm, azaz parfüm konkrét egy vonalra felfűzve, az ibolya lágy illata megbolondítva zöld jegyekkel.
Púderes kis finomság meghökkentő frissességbe burkolva. Épp csak annyira hozza a púderes vonalat hogy kellően komoly, méltóságteljes és elegáns maradjon. A parfümben a kezdetektől a lecsengésig az ibolya virágának és levelének illata dominál.  Ugyan igen nőies illat, de visszafogott, éppen ezért nem vagy csak egy cseppet érzéki, komoly és határozott nők illata lehet.




Tű-tű púderben avagy a lila balettcipő

Illatanyag tartalom: 55,88%. Ebből illóolaj tartalom: 15,78%

Besorolás: Parfüm extract

Illatcsalád: Virásos-zöld balzsamos alapon

Ára: 16.105 Ft/ 30 ml. 

A parfüm 24-36 órát velünk marad.

A parfüm 17 illatkomponenst tartalmaz.

Elérhetősége: 5-6 hét.
  
 
Tű-tű púderben avagy a lila balettcipő

Illatanyag tartalom: 20,71%.

Besorolás: Parfüm.

Illatcsalád: Virásos-zöld balzsamos alapon.

Ára: 4.900 Ft/ 30 ml.

Minta 1,6 ml: 280 Ft.

 A parfüm 6-8 órát marad velünk. 

Elérhetősége: azonnal.
Kiárusításban - a termék a későbbiekben az Parfüm Esszenciák sorozat részeként fog megjelenni, ebben alapvető illat akkordokat jelenítek meg, melyekből bárki egyedi illatokat keverhet magának.


Olfaktív jegyzetek:

Egy csupa-csupa öröm kísérlet, ami meghökkentő lenne de mégsem az… Meghökkentő lenne mert várakozásunkkal ellentétben a virágok mögött nem a vágyakozó, hanem a tudatos és határozott nő mutatkozik meg. Virágos és könnyű, zöld illat, puha meleg kissé púderes és elegáns megjelenésű. Ugyan igen nőies illat, de visszafogott, éppen ezért nem vagy csak egy cseppet érzéki, a komoly és határozott nők illata lehet.

Ajánlom azoknak akik szeretik a virágos illatokat, de csak visszafogott formában, mert ebben a parfümben sok a virágoknak azon oldala ami a megszokottól igencsak eltérő, megjelenik a púderes finomság, de a karakán határozottság is a friss és zöld jegyek ellensúlya miatt. A zöld jegy önmagában nem tudná ellensúlyozni az átütő virágosságot, így segítségül hívtam a benzoin balzsamos és füstős valamint az ambretta száraz szinte fás jellegét, valamint a cseresznyevirág egy igen különleges és ritka kivonatát, ami minden csak édesnek nem nevezhető.  Így annak ellenére hogy egy soliflore parfüm (egy vonalra felfűzött – itt az ibolyára) mégis a virágok helyett egy sor más olfaktív érzetet kapunk. Talán a legtökéletesebb parfümöm ami kibontja a zöld hatást. Épp ezért akár fiatal, akár idősebb nőknek ajánlhatom, de csak annak aki nem akar virágcsokorba öltözni, mert ez a parfüm nélkülözi a határozatlanságot, olyan tudja viselni aki bátran felvállalja önmagát, vágyait, érzéseit. Élethelyzeteit igyekszik a saját igényei szerint alakítani, persze annak is ajánlom aki még csak vágyik erre, hisz megjelenésünkben egy illat igen sokat segíthet az önmegvalósítás rögös útján. Akik habozó típusok azok is támaszkodhatnak erre az illatra, határozottságával segít megerősíteni rólunk a külső képet miszerint minket komolyan kell venni, mert egy nő ilyen illattal nem nagyon tűr ellentmondást.       

A violára azért esett a választásom, mert a kevés „alig” virágillat közé tartozik, bár aromája édeskés utólagos kicsengése remekül harmonizál a balzsamos alapjegyekkel, talán mert a zöld jegyek is erőteljesek benne, és mert a balzsamos jegyeket annyira megszelídíti hogy végül az  ezekből az édeskés hatás teljesen eltűnik, de közben ő is majdnem elveszti virágos jellegét, így behatárolhatatlanná válik a parfüm végkicsengése, ami pedig minden parfümalkotás végső csúcsát jelenti. 

Valójában mint említettem egy könnyű soliflore parfüm kombinálva a zöldes csokrossal balzsamos alapon. Korábban is készítettem hasonló kompozíciót, ez annak egy bonyolultabb változata, mert abban az ámbrás jegy még csak illatosítóként szerepelt, ebben viszont pézsmamályva illóolaj (ambretta) van a zöld ibolya levéllel keverve, így a szívjegy és az alapjegy erősen karakteres és határozott vonalat ad a virágos előzményeknek, a benzoin és a szantálfa pedig balzsamos jegyekhez méltóan kiemelik a púderes hatást, de ennek ellenére alapvetőek maradnak a friss-zöldes jegyek.
A nyitánya az ibolyáé, és mint általában rendesen a Soliflore parfümök ezzel is végez, továbbá a szívjegyben sem tűnik el hatása, de itt már cseresznyevirág és a frézia is érvényesül, persze inkább csak azért hogy a virágos-zöld jegyet teljessé tegyék. A lecsengése épp oly visszafogott mint a kezdet, nagyon óvatos duhaj, ezért bárki számára ajánlható, mint említettem akár fiatalok, akár idősebbek számára, valamint bármely időszakra és napszakra megfelelő. Bár estére és éjszakára csak a Parfüm extract típust ajánlom.

Összetevői között találhatók meditációt és ellazulást segítő, feszültségoldó és pozitív hozzáállásra ösztönző alapanyagok is melyek a jó közérzet kialakítását segítik elérni.       

Összetevők (INCI): alcoholum96%, parfum (viola odorata)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, parfum (ambra)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, styrax tonkinensis resin extract, parfum (cherry blossom)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, prunus serrulata flower extract, parfum (freesia)*concentrated aromatic, entirely natural vegetable origin, viola odorata leaf extract, hibiscus abelmoschus seed oil.
Tájékoztató:

"Ambra" természetes illatosító
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzil benzoátot, benzil cinnamátot, benzil-szalicilátot, kumarint, gerániolt tartalmaz.

”Cseresznyevirág” természetes illatosító
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint:citrált, citronellolt, eugénolt, gerániolt, limonént és linaloolt tartalmaz.

”Frézia" természetes illatosító
Összetétel: tömény aromás vegyület, teljes egészében természetes, növényi eredetű, szintetikus összetevők és tartósító nélkül.
Egyes elemek allergének lehetnek az érzékeny személyek számára, ha a kozmetikai készítményeket illatosítják. Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: benzilalkoholt, benzil-benzoátot, benzil-szalicilátot, cinnamalt, citrált, citronellolt, eugénolt, farnezolt, gerániolt, limonént, linaloolt tartalmaz.

Pézsmamályva illóolaj - Ambretta (Hibiscus Abelmoschus)
Az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekre vonatkozó 2003/15/EK Irányelvének 7 számú Módosítása szerint: olyan vegyületet tartalmaz, mely kozmetikai
összetevőként a bőrre alkalmazva allergén kockázatot jelenthet az érzékeny személyek számára: farnezolt.
Minőség: 100% tiszta illóolaj, természetes, finomítatlan, hígítatlan, szintetizált molekuláktól mentes.






#parfüm #parfume #natúrparfüm #kézművesparfüm #nicheparfüm #nicheparfume #nicheparfum #naturalparfume #naturalingredients #handmade #naturalmaterials #natureparfum #parfümkonkrét #virágosparfüm #solifloreparfüm #flowerparfume

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése